Είστε εδώ: Πρόγραμμα Προσκεκλημένοι ομιλητές Ελευθεροχωρινός Ηλίας

Ομ. Καθηγητής Ζιζανιολογίας ΑΠΘ


Διαχείριση ζιζανίων σε δενδρώδεις και θαμνώδεις καλλιέργειες

Ο Ηλίας Ελευθεροχωρινός είναι ομότιμος καθηγητής Ζιζανιολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Υπήρξε επιβλέπων καθηγητής στην εκπόνηση εννέα (9) διδακτορικών διατριβών, 39 διατριβών μεταπτυχιακού επιπέδου και 170 πτυχιακών διατριβών. 

Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 80 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή έγκυρα επιστημονικά περιοδικά (Web of Science), 5 ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά εκτός Web of Science, 12 ερευνητικές και 13 συνθετικές εργασίες σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων, αντιστοίχως, 192 συνθετικές εργασίες, εκλαϊκευμένα άρθρα και ανακοινώσεις σε Συνέδρια και Ημερίδες, καθώς και πέντε (5) επιστημονικά συγγράμματα (αυτοδύναμα διδακτικά εγχειρίδια) για φοιτητές, σπουδαστές και πτυχιούχους Γεωπονικών Τμημάτων της χώρας. 

Η διεθνής αναγνώριση του επιστημονικού του κύρους περιλαμβάνει 965 αναφορές (Web of Science) στο δημοσιευμένο ερευνητικό του έργο και h-index (συντελεστής βαρύτητας) = 16. Τέλος, ήταν κριτής ερευνητικών εργασιών σε εικοσιτέσσερα (24) διεθνή περιοδικά, εθνικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας στο European Weed Research Society, και συνεπιβλέπων καθηγητής τεσσάρων υποτρόφων του ΙΚΥ που εκπόνησαν τη διδακτορική τους διατριβή (PhD) στο University of Reading (UK).

Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ και Διευθυντής του Τομέα Φυτών Μεγάλης Καλλιέργειας και Οικολογίας. Επίσης, υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας.  

 

Στοιχεία επικοινωνίας

ΛΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Εργαστήριο Δενδροκομίας,
Αγρόκτημα ΑΠΘ, Θέρμη 57001-Θεσσαλονίκη
κιν : 6986178169
fax : 2310998645